Om mig - Taleriet

ved logopæd Bente Dalby
Title
Gå til indhold
Kommunikation har altid interesseret mig. I det logopædiske felt har jeg undervist indenfor småbørnsområdet (dysfasi, fonologi og tegnstøttet undervisning) og siden 1998 på voksenområdet med Parkinson patienter og Hoved – Hals cancer patienter samt funktionelle stemmelidelser.

Jeg er uddannet lærer fra Blaagaard Seminarium.
Uddannet neurologopæd fra DPU.

 
Videreuddannet mig hos Global Postlaryngectomy Rehabilitation Academy (GPR), Netherlands Cancer Institute, Amsterdam – mhp. på undervisning af Hoved-Hals Cancer patienter og Oral Placement Therapy to Improve Speech Clarity & Feeding Skills - (OPT), der er en innovativ taktil-sensoisk metode til forbedring af oralmotorikken.

 
Jeg har en Coblenzeruddannelse samt Estill Voice Training; Level One & Two Course – som begge er stemmemetodikker.

 
Certificeret i LSVT® LOUD (Parkinson undervisning).

 
Arbejdede fra 1988 - 2009 på THI KompetenceCenter (tidligere Taleinstituttet i Hellerup), hovedsageligt med undervisning og vejledning af voksne, der har haft kræft i Mund-Hals, Parkinson Sygdom, Atypisk Parkinson mv. Desuden har jeg haft konsultativbistand til sundhedspersonale i kommuner og på hospitaler.

Siden 2010 konsulent ved Kommunikationscentret, Region Hovedstaden, hvor jeg underviser borgere med hoved-hals cancer.

I 2018 blev jeg tilknyttet Det Tværfaglige Rehabiliterings Team, Onkologisk ambulatorium, Herlev Hospital.
I 2019 tilknyttet REHPA (Videncenter for Rehabilitering og Palliation, Nyborg) Hoved-Hals Rehabiliteringsophold med individuelle logopædiske screeningssamtaler .

Tilbage til indhold